Desert prajitura cu morcovi fara zahar

de Rahela Velicu in Retete diabetici, 31 Mar 2018 | 14672 vizualizari

 

O prajitura ideala pentru cei care tin regim sau sufera de diabet. 

 

INGREDIENTE

  • 400 g morcov ras
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 120 ml ulei
  • 50 g iaurt
  • 50 g nuci taiate grossier
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita praf de ghimbir
  • 125 ciocolata fara zahar + 1 lingura de ulei
Portii: 17
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu morcovi fara zahar:

Dam morcovul pe razatoarea mica. Faina o amestecam cu praful de copt, cu scortisoara si ghimbirul. 

Batem ouale cu telul, adaugam uleiul si apoi iaurtul si batem bine dupa fiecare dintre ele.  Adaugam faina, apoi morcovul si incorporam bine. La final adaugam si nuca. Compozitia rezultata este vascoasa.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 40-45 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea. O lasam 15-20 de minute la racorit, apoi o insiropam foarte putin cu un sirop facut dintr-o lingura de indulcitor amestecat cu 4 linguri de apa.

Portionam prajitura si o acoperim cu ciocolata topita pe baie de aburi cu o lingura de ulei. 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice alt tip de indulcitor si chiar cantitate mai mica, prajitura fiind dulce oricum de la morcov.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu morcovi fara zahar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu tarate de ovaz si scortisoara